PROFESORI PENSIONARI, ÎN CONTINUARE LA CATEDRĂ

0
89

Criza de cadre didactice calificate este în continuare o problemă în școlile din județul Buzău. Multe unități de învățământ sunt nevoite să apeleze la dascăli pensionari, întrucât nu sunt suficienți tineri care să promoveze examenul de Titularizare. Pentru discipline precum fizica, matematica, informatica și cele tehnice se găsesc cel mai greu profesori calificați.

Păstrarea la catedră a profesorilor pensionabili nu mai este condiționată de performanța lor. Mai precis, dacă până acum dascălii care cereau să rămână la catedră după vârsta de pensionare trebuiau să aibă gradul didactic I și să demonstreze performanțe acumulate în carieră, aceste condiții au fost eliminate. Astfel, în unele școli din județ sunt zeci de cadre didactice pensionate care sunt încă la catedră.

În urma recalculării pensiilor, unii dintre dascălii buzoieni au înregistrat o creștere semnificativă a pensiei. Este și cazul unor profesori pensionari, membri ai Sindicatului Învățământului Preuniversitar.

De anul acesta, Ministerul Educației le dă posibilitatea profesorilor să se pensioneze la vârsta de 70 de ani, în loc de 68, cum era prevăzut până acum. Cererea lor trebuie aprobată de Consiliul de Administrație al școlii, iar mai apoi de Inspectoratul Școlar Județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =