ȘASE MORȚI ȘI APROAPE 20 000 DE PERSOANE AFECTATE DE INUNDAȚII

0
111

În Galați, apele care au devastat mii de gospodării și case au început să se retragă, dar în urma lor, dezastrul devine și mai copleșitor. Numărul morților a urcat la șase, iar o persoană din localitatea Costache-Negri este dată dispărută. Peste 20.000 de oameni sunt afectați și au nevoie de ajutor: de la adăpost și provizii, la materiale pentru refacerea locuințelor.

Premierul și mai mulți miniștri au mers prin satele inundate să vadă cât de gravă e situația.

Un număr de 569 de salvatori – pompieri, jandarmi, poliţişti, forţe ale armatei, personal al aviaţiei – au fost implicaţi în acţiunile de salvare şi de ajutorare în cele 22 de localităţi afectate din judeţul Galaţi (Valea Mărului, Piscu, Pechea, Slobozia Conachi, Griviţa, Cuza Vodă, Cudalbi, Costache Negri, Corni, Băneasa, Corod, Târgu Bujor, Jorăşti, Drăguşeni, Smulţi, Bereşti, Bereşti Meria, Bălăbăneşti, Tudor Vladimirescu, Bălăşeşti, Rediu şi Sugurlui).

Două detaşamente ale Ministerului Apărării Naţionale, dotate cu bărci de salvare şi camioane, au intervenit, la solicitarea autorităţilor locale, în judeţul Galaţi.

 

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat că pompierii urmează să cureţe fântânile din localităţile afectate de inundaţii iar specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică vor lua măsurile pentru a deveni potabilă.

Potrivit autorităţilor locale, inundaţiile au afectat 24 comune din judeţul Galaţi iar circa 5.400 case au fost afectate de viituri.

 

O tabără de corturi cu o capacitate de circa 200 de locuri a fost operaționalizată în Slobozia Conachi, una dintre cele mai  afectate localități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

57 + = 62