O NOUĂ RECTIFICARE BUGETARĂ VA ADUCE BANI PRIMĂRIILOR ȘI CONSILIILOR JUDEȚENE

0
159

Luna aceasta la rectificarea bugetară, Ministerul Dezvoltării va primi cei mai mulți bani. Primăriile au nevoie de aproape 8 miliarde de lei pentru a putea încheia proiectele începute. Sume mari vor ajunge şi la Transporturi, puţin peste 5 miliarde de lei. Sănătatea şi educaţia însă nu primesc bani în plus.

Mulți primari se plâng deja că nu mai au bani să închidă anul. Vor fonduri suplimentare pentru salarii, dar și pentru unele proiecte fiindcă materialele de construcții s-au scumpit.

Atât Consiliile Județene, pentru partea de asistență socială sau pentru Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, cât și toate UAT-urile din România vor primi sume care vor duce la echilibrarea bugetului și închiderea anului financiar.

Ministerul Transporturilor va primi 5 miliarde de lei, iar ministerul Energiei solicită 3 miliarde. În conturile Ministerului Justiției vor fi direcționate 2,9 miliarde de lei, iar Finanțele își vor suplimenta bugetul cu 1 miliard de lei.

Bugetele de la Sănătate și Educație nu vor fi suplimentate la rectificarea din toamna pentru că Executivul le-a direcționat deja în această vara bani din fondul de rezervă. Nici Armata nu va mai primi sume în plus. Analiștii cred că Executivul ar putea amâna unele cheltuieli pentru 2025.

Cum deficitul bugetar pe primele șapte luni ale acestui an a urcat la 4,02% din produsul intern brut, Guvernul a decis să blocheze angajările la stat până la finalul anului. Astfel că nu va fi nevoie de bani în plus pentru suplimentarea posturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

68 + = 73