PROIECT: CONDAMNARE CU EXECUTARE PENTRU PROXENEȚI

0
157
Foto cu caracter ilustrativ-Arhivă

Proxeneții nu vor mai putea să primească închisoare cu suspendare dacă se dovește că victimele lor au fost forțate să practice prostituția. Cel puțin asta prevede un proiect de lege votat marți de Senat.

De altfel, cele mai recente date arată că suntem primii în Uniunea Europeană la trafic de persoane.

Potrivit legii în vigoare, proxeneții pot scăpa doar cu închisoare cu suspendare dacă victimele declară că nu au fost forțate să întrețină relații sexuale.

În ultimele luni au fost aduse mai multe modificări Codului Penal, printre acestea și cea care face referire proxenetism.

Potrivit noului proiect, proxeneții vor fi judecați și pentru trafic de persoane. Concret, în cazul traficului de persoane, conform legii în vigoare, nu poate fi aplicată pedeapsa de închisoare cu suspendare.

În timp ce infracțiunea de proxenetism se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani, dar și cu interzicerea unor drepturi, însă în anumite cazuri, cel care a comis fapta se poate alege doar cu suspendare.

Pentru a intra în vigoare legea care a trecut marți de Senat trebuie votată și de Camera Deputaților, după care va merge la promulgare la președintele țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

78 + = 86