SOLUȚIILE DE DEPARAZITARE A ANIMALELOR, SCOASE DIN FARMACIILE VETERINARE

0
141

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară vrea să scoată din farmaciile de profil soluțiile de deparazitare pentru oi, vaci și capre.

S-a ajuns aici, după ce zeci de copii au fost spălați cu așa ceva și au ajuns la spital în stare gravă. Trei sunt acum la Iași.

Pentru ca asemenea cazuri să nu mai apară, ANSVSA vrea să modifice legea, astfel încât toate medicamentele folosite la deparazitarea oilor, vacilor, caprelor și a altor animale din gospodărie să nu se mai poată cumpăra din farmaciile veterinare.

Prin acest proiect, tot ceea ce înseamnă substanțele antiparazitare de tip concentrat, autorizate pentru animale se vor putea comercializa doar din depozitele specializate, iar cei care vor să achiziționeze vor putea doar în baza unei note de comandă semnată de un medic veterinar.

Numai de la începutul anului, în România zeci de copii au ajuns în stare gravă la spital după ce au fost spălați de rudele lor cu substanțe de uz veterinar.

Proiectul a fost finalizat și transmis la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului pentru a fi informată Comisia Europeană. Ulterior, potrivit ANSVSA, ordinul va putea fi modificat și publicat în Monitorul Oficial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 2 =