PENSII MAJORATE DE LA 1 SEPTEMBRIE. UN PENSIONAR DIN JUDEȚUL BUZĂU VA PRIMI 40 000 DE LEI

0
281

Aproape 4 milioane de pensionari din sistemul public vor primi de la 1 septembrie venituri majorate ca urmare a recalculării pensiilor.

Dacă în iulie pensia medie în România era de 2.250 lei, în urma recalculării, aceasta va crește luna viitoare, ajungând la 2.761 lei, potrivit datelor Ministerului Muncii.

La Buzău, în urma recalculării pensiilor, o persoană care a lucrat în mediul privat a primit 9.000 de lei în plus. Pensia în plată a fost undeva la 31.000 de lei şi a ajuns la 40.000 de lei, fiind și cea mai mare pensie din judeţul Buzău. Reprezentanții Casei Județene de Pensii au declarat că este o pensie stabilită pe criteriul de contributivitate, și nu o pensie specială.

Aproximativ 2.600 pensionari nu au făcut deocamdată obiectul recalculării, după ce pensiile le-au fost stabilite ca urmare a unor decizii judecătoreşti.

Potrivit Casei Judeţene de Pensii (CJP), la nivelul judeţului Buzău fac obiectul recalculării pensiilor 105.645 de beneficiari dintre care 85.408 de persoane au beneficiat de majorarea drepturilor de pensie iar 20.237 au rămas în plată cu pensia în cuantumul stabilit şi aflat în plată anterior recalculării.

Pe parcursul săptămânii CJP Buzău a înregistrat peste 200 de sesizări pentru recalcularea pensiilor sau referitoare la acordarea punctelor de stabilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 5 =