DIN 2025, ÎNMATRICULAREA AUTO SE VA FACE ONLINE

0
167

Cozile  de la înmatriculări auto vor dispărea din 2025. Autoritățile  promit că vom putea vinde sau cumpăra maşini la mâna a doua de acasă.

În prezent, cine îşi vinde vechea maşină trebuie să facă două drumuri: la Fisc şi la Direcţia Înmatriculări. La sfârşitul anului, cererile pentru schimbarea proprietarului vor fi depuse online. Din 2025 nu va mai fi nevoie de certificat fiscal când vinzi automobilul.

Când va fi pusă în funcţiune platforma Direcţiei Generale de Înmatriculări, toate operaţiunile vor fi la un click distanţă, cu doi paşi simpli.

După ce îşi fac cont, şoferii încarcă pe site documentele cu care acum se prezintă la ghişeu. Actele vor fi verificate de autorităţi în bazele internaţionale de date, iar, după validare, proprietarul va primi acasă certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numere. În acest fel, sute de mii de oameni vor scăpa de drumuri.

Doar în primele şase luni ale acestui an la nivel naţional au fost înmatriculate peste 200.000 de vehicule. Ceea ce înseamnă că zilnic mai bine de 1.100 de şoferi au ajuns la aceste ghişee.

Acum, proprietarii maşinilor pot verifica online dacă numărul de înmatriculare preferenţial este disponibil, în ce stadiu este emiterea permisului de conducere, pot cere radierea automobilului şi sunt notificați prin SMS și e-mail când expiră permisul de conducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + = 11