CAZIERUL JUDICIAR ȘI CERTIFICATUL DE INTEGRITATE COMPORTAMENTALĂ, OBȚINUTE ȘI ONLINE

0
157

În fiecare an, în luna august la ghișeele de eliberare a certificatelor de cazier judiciar, organizate la reședința Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, se creează aglomerări de persoane, pe fondul necesității obținerii certificatului de integritate comportamentală, precum și multiplicării solicitărilor acestor documente din partea cetățenilor români, ce revin în țară în această perioadă.

Pentru evitarea disconfortului care s-ar putea crea prin aglomerare, IPJ Buzău aduce la cunoștință faptul că, pentru obținerea certificatului de cazier judiciar electronic, cetățenii au la dispoziție următoarele servicii online:

– prin platforma HUB.MAI.GOV.RO (https://hub.mai.gov.ro/serviciu/), solicitanții vor completa un formular disponibil în platformă, iar pentru a li se stabili cu certitudine identitatea, se vor prezenta fizic, o singură dată, la unitățile de poliție care eliberează certificate de cazier judiciar.

– prin intermediul platformei www.ghișeul.ro, pentru utilizatorii care sunt înregistrați sau doresc să se înregistreze în platformă.

Solicitarea cazierului se face urmând procedura de validare a identității electronice, folosind un card bancar înrolat 3D Secure, emis de o instituție bancară din România. În urma validării, aceștia vor fi redirecționați către platforma HUB.MAI.GOV.RO, pentru completarea online a cererii tip.

HUB-ul de servicii online al MAI a fost creat tocmai pentru a ușura interacțiunea cetățeanului cu structurile Ministerului Afacerilor Interne, urmând ca, pe această platformă, să fie integrate mai multe servicii publice oferite de instituție.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 4 =