SUTE DE CREDINCIOȘI LA PROCESIUNEA RELIGIOASĂ DE LA RM SĂRAT

0
403

Eveniment religios deosebit de important, ieri, la Rm. Sărat. În Ajunul Sărbătorii ,,Adormirea Maicii Domnului,, , locuitorii orașului au participat la o impresionantă procesiune religioasă cu Epitaful Maicii Domnului. După o slujbă oficiată la Biserica cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului,,, la care a participat Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, sute de râmniceni au pornit în tradiționala procesiune religioasă pe străzile orașuluii.

La eveniment au participat credincioși de toate vârstele, un sobor de preoți, dar și autorități locale. Râmnicenii s-au rugat pentru sănătatea lor, a familiilor, dar și pentru binele comunității.

Pe 15 august, creștinii prăznuiesc Adormirea Maicii Domnului, în care se comemorează trecerea  Fecioarei Maria din această lume. Maica Domnului și-a trăit ultimii ani pe pământ, la  Efes, alături de  Ioan Evanghelistul. Din scrierile bisericești, aflăm că Maica Domnului a fost înștiințată printr-un înger de mutarea Ei din această viață. După ce Fecioara Maria și-a cerut iertare de la toți, și-a dat duhul. Maica Domnului nu a gustat niciodată moartea, ci pur și simplu a adormit, ca toți oamenii, și a fost ridicată cu trup și suflet la ceruri. Cei care au fost martorii acestui miracol au fost ucenicii lui Iisus si prietenii Sfintei Maria. Trupul Fecioarei a stat trei zile în mormânt, după care a fost ridicat în chip tainic spre lăcașurile cerești. Tradiția mărturisește că Toma a sosit la Ierusalim, în a treia zi după înmormântarea Maicii Domnului. Dorind să cinstească trupul Ei, Apostolii au deschis mormântul, dar minune! Mormântul era gol. Trupul Fecioarei Maria a fost ridicat la ceruri de Fiul ei, Iisus Hristos.

Maica Domnului a fost proclamată oficial ocrotitoarea municipiului Râmnicu Sărat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

51 + = 52