INIMĂ DE BOU, DESEMNATĂ CEA MAI GUSTOASĂ ROȘIE

0
342

Cea mai bună tomată din Buzău este Andrada sau Inimă de Bou, așa cum o cunosc amatorii de tomate. Este rezultatul unei degustări inedite organizate la Stațiunea de Cercetare Legumicolă din Buzău, cu scopul de a descoperi cea mai gustoasă roșie.

La eveniment au participat 55 de buzoieni care au avut de gustat din peste 40 de varietăți de tomate. Fiecare participant a avut de completat câte un chestionar în care au jurizat, cu note de la 1 la 5, fiecare soi de tomate pe care l-au gustat. Dacă unii au fost încântați de gust, alții au apreciat aspectul și culoarea.

La final, cele mai multe puncte au revenit soiului de tomate Andrada sau Inimă de Boiu, așa cum este cunoscută. Această varietate este deja omologată și se află în oferta de semințe și răsaduri a Stațiunii Legumicole Buzău. Soiul Inima de bou, Andrada produce, atât fructe tipice, cu formă caracteristică de inimă, cât și fructe mari, de până la 500 g. Gustul ei este deosebit, are o textură cărnoasă, cu semințe puține, ideală alături de brânză sau chiar singură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =