BUZĂU: DEMONTAREA CONDUCTELOR DE TERMOFICARE, O INIȚIATIVĂ SORTITĂ EȘECULUI

0
569

Intenția Primăriei Buzău de a demonta și valorifica conductele de termoficare din Zona Industrială a orașului a fost sortită eșecului. Chiar dacă municipalitatea își dorea să înfrumusețeze zona, dar și să încaseze noi sume la bugetul local, Consiliul Local Buzău a respins proiectul de hotărâre depus în acest sens.  O activistă de mediu, prezentă la ședință, a atras atenția că demontarea conductei ar fi ilegală și că există o neconcordanță între proiect și realitatea din teren.

La rândul său, consilierul local Constantin Florescu, fost preşedinte al Tribunalului Buzău, a precizat că acest proiect este absolut inutil. El a făcut referire la desființarea societății de termoficare și la ,,îngroparea” unei investiții mult mai importante pentru buzoieni, demarată pe vremea fostului primar Constantin Boșcodeală.

În contextul în care proiectul nu a fost aprobat nici prima dată când a fost supus votului, inițiativa municipalității pare sortită eșecului. Primarul Constantin Toma s-a declarat dezamăgit de votul aleșilor locali, mai ales al celor din opoziție.

În iarna anului 2021, începând de la fosta Centrală de termoficare CET Buzău, din Zona Industrială, echipe de muncitori au înlăturat materialul de izolare de pe marile conducte prin care se furniza agentul termic și apa caldă în oraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 + = 25