„ȚINUTUL BUZĂULUI”, SUB LUPA EXPERȚILOR INTERNAȚIONALI

0
279

Geoparcul UNESCO “Ținutul Buzăului” intră sub lupa experților internaționali. Este vorba despre revalidarea Geoparcului, programată pentru anul viitor. Specialiștii vor verifica ce s-a schimbat în Ținutul Buzăului după declararea sa oficială drept geoparc internațional. Această vizită a experților străini este vitală, în contextul în care validarea statutului de Geoparc al „Ținutului Buzăului” expiră în luna aprilie 2026.

Conform regulamentului UNESCO, pentru revalidarea parcului trebuie parcurși mai mulți pași. Primul a fost făcut de către Consiliul Județean, care a aprobat, în cea mai recentă ședință, un proiect de hotărâre prin care administrația buzoiană se angajează să susțină în continuare proiectul geoparcului. Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, consideră că experții internaționali vor avea avea de analizat un bilanț destul de stufos privind toate activitățile și investițiile realizate în geoparc, în ultimii ani.

După votul Consiliului Județean, reprezentanții Geoparcului “Ținutul Buzăului” vor depune oficial scrisoarea și dosarul de revalidare prin intermediul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO. Dosarul va fi analizat în forurile UNESCO, iar ulterior, experții internaționali vor ajunge la Buzău pentru evaluarea geoparcului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 3 =