PRIORITĂȚI ÎN INVESTIȚII

0
459

Creditul bancar de aproape 30 de milioane de euro, pe care Primăria Buzău l-a contractat pentru noi investiții, a fost  redirecționat pentru alte proiecte aflate într-un stadiu avansat de implementare. Consiliul Local Muncipal a aprobat deja redirecționarea banilor, pe motivul prioritizării necesităţilor investiţionale ale oraşului. Astfel, s-a modificat și lista obiectivelor de investiţii care vor fi realizate din fondurile atrase prin contractarea împrumutului.

Constantin Toma susține că acest împrumut nu va afecta gradul de îndatorare al administrației locale, încât să ridice probleme. Edilul a făcut precizări și cu privire la ratingul de îndatorare a municipiului Buzău, comparativ cu alte orașe din țară.

În luna aprilie, municipiul Buzău a fost cotat, de către agenţia de rating „Fitch Ratings”, cu calificativul „BBB – cu previziune stabilă”. Ratingul BBB reprezintă prima etapă din categoria „cea mai ridicată rată de credibilitate” garantată de specialişti în faţa investitorilor, în urma analizării performanţelor unei unități administrativ-teritoriale ori ale unei țări.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 12 = 20