REZERVAȚII NATURALE, AFECTATE DE SECETĂ

0
402

Seceta accentuată pârjolește totul în jur, în județul Buzău. Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate, Balta Amara, altădată un rai al păsărilor, nu s-a mai regenerat după ce a secat complet în 2022, din cauza lipsei ploilor. Din acest motiv, specii de păsări rare, protejate de lege, care iernau în Buzău, nu au mai venit în județ. Nici pe viitor previziunile nu sunt deloc bune.

Lacul Amara din judeţul Buzău a fost declarat rezervaţie naturală în 1995, iar în prezent se află în administrarea Agenţiei Naţionale pentru Arii Protejate. Pentru ca balta să redevină ce a fost cândva ar fi nevoie de o importantă lucrare hidrotehnică. Este vorba despre realizarea Canalului de irigaţii Siret – Bărăgan care, dacă va fi amenajat, va trece suficient de aproape de balta secată, astfel încât să-i asigure reumplerea.

Lipsa precipitațiilor a afectat și aproape 70% din rezervația naturală ,,Dealul cu Lilieci” de la Cernătești, care acoperă dealurile din localitatea buzoiană pe o suprafață de peste 10 hectare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 67 = 73