ALIMENTAȚIA PE TIMP DE CANICULĂ

0
246

Canicula a pus stăpânire pe întreaga ţară – până miercuri, cel puţin, avem un cod roşu de temperaturi extreme în aproape toate regiunile. Maximele vor trece de 42 de grade, de aceea medicii ne recomandă să evităm expunerea prelungită la soare şi să ne hidratăm.

O atenţie sporită ar trebui să acordăm şi alimentaţiei. Medicii spun că anumite fructe şi legume sunt hidratante. De exemplu: pepenii, căpşunile, portocalele sau citricele ne pot ajuta şi ele să ne menţinem hidrataţi. De asemenea, legumele, dacă alegem spanac, salată combinată cu câteva seminţe, sau poate cu mentă, lămâie,  ne pot ajuta să ne simţim mai bine.

În zilele cu temperaturi extreme de ridicate trebuie să evităm alimentele grase, picante ori foarte fierbinţi, dar şi berea rece ori alte băuturi alcoolice, pentru că acestea ne pot deshidrata.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here