SERVICII MEDICALE GRATUITE PENTRU ROMÂNII NEASIGURAȚI

0
192

Aproape 4 milioane de oameni neasigurați la sistemul de sănătate, inclusiv românii care lucrează peste hotare, beneficiază de la 1 iulie de servicii medicale pentru diagnosticarea cancerului și a hepatitelor B și C. Iar pentru gravidele neasigurate sunt incluse și testele HIV SIDA.

Cele mai multe modificări ale noului contract cadru intrat în vigoare de la 1 iulie sunt în favoarea pacienților neasigurați.

Valeria Herdea, președintele CNAS, spune că banii vin dintr-un buget special, de la bugetul de stat, prin Ministerul Sănătății.

Asociațiile de pacienți se tem că bolnavii care achită contribuții la sănătate vor avea de suferit.

Totodată, medicii de familie și cei din ambulatoriu spun că reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate îi pun în situația de a semna acte adiționale pe 6 luni, fără garanția că în semestrul 4 își vor primi banii. Unii dintre ei amenință că nu vor mai elibera trimiteri medicale și rețete compensate ori gratuite.

În noul contract cadru au fost modificate și modelele de recomandare pentru dispozitive medicale, de scrisoare medicală și biletele de trimitere pentru analize ori consultații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 6 =