PIAȚA DIN RM SĂRAT SE REORGANIZEAZĂ

0
390

Instituția de Interes Public « Piețe, Târguri si Oboare » Râmnicu Sărat, instituție publică cu personalitate juridică, aflată în subordonarea Consiliului Local Municipal, se desființează.

Unitatea va fi reorganizată în cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Râmnicu Sărat, ca structură fară personalitate juridică. Având în vedere numărul de personal al instituției și prevederile legii privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung, instituția se reorganizează în serviciu cu denumirea Serviciul Administrare  « Piețe, Târguri și Oboare ».

Forma de reorganizare se face prin transferul întregii activități a  instituției, a bunurilor acesteia, a personalului, precum și prin preluarea tuturor contractelor și activităților aflate în derulare. Noul Serviciu de administrare a Pieței își va începe activitatea la 1 iulie, data de la care se va radia din evidențele fiscale Instituția de Interes Public « Piețe, Târguri și Oboare » Râmnicu Sărat.

Numărul de posturi și cheltuielile de funcţionare, respectiv cheltuielile materiale şi servicii se vor diminua. Proiectul de hotărâre privind desființarea instituției a fost aprobat, ieri, de Consiliului Local.

Municipiul Râmnicu Sărat va prelua toate drepturile și obligatiile persoanei juridice, în toate contractele în care aceasta este parte, inclusiv obligația plății drepturilor salariale aferente lunii iunie 2024. Transferul de activitate se va face prin încheierea unui protocol de predare-primire între persoana juridică și Municipiul Râmnicu Sărat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 5 =