DISCUȚII APRINSE CU PRIVIRE LA DATA ALEGERILOR PREZIDENȚIALE

0
163

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Lucian Romașcanu, a declarat că partidul nu poate fi de acord cu transformarea săptămânală a calendarului electoral, și că data primului tur ar urma să fie decisă, săptămâna aceasta, de ministrul de Interne Cătălin Predoiu, împreună cu PNL, având de ales între 15 și 29 septembrie.

“A avut loc o altă ședință a coaliției astăzi. S-au discutat și teme economice, teme de guvernare, dar firește au existat și anumite discuții legate de data alegerilor. În februarie, martie, s-a decis un calendar întreg pentru tot anul electoral 2024,iar domnul președinte Ciucă a avansat data de 15 septembrie, dată pe care am avut-o în vedere atunci când politic s-a decis inițierea unei hotărâri de Guvern care să aibă data de 15 septembrie ca tur I și 29 ca tur II. Între timp, colegii liberali, săptămâna trecută au venit cu o nouă propunere, enunțată tot de domnul Ciucă, aceea ca 29 septembrie să fie data primului tur al alegerilor”, a declarat Lucian Romașcanu.

Întrebat ce se va întâmpla dacă miniștrii liberali vor bloca această hotărâre, Lucian Romașcanu a răspuns: ” Asta este o discuție se va purta după ce vom avea această ședință de guvern. E prematur. Eu sunt convins că avem totuși un partener care îşi respectă cuvântul dat. Nu putem, din cauză că unii s-ar putea să nu ajungă în turul doi, să mutăm data alegerilor în funcţie de aceste dorinţe. Suntem în situaţia în care, în februarie-martie, s-a cerut un calendar integral pentru tot anul. Am venit cu el. Acum decizia este la ministrul de Interne. Nu vreau să spun ce se va întâmpla după pentru că încă cred că din perspectiva colegilor liberali onoarea e stedestul de importantă şi se vor ţine de ceea ce au spus”.

Senatorul PSD, Lucian Romașcanu a mai spus că nu se va rupe coaliția,  dacă nu se va ajunge la consens.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 3 =