PROPRIETARUL CAMPINGULUI DE LA VULCANII NOROIOȘI A FOST AMENDAT

0
402

Proprietarul campingului de la Vulcanii Noroioși, acolo unde a fost cazat grupul de cercetași din București, a fost amendat de către inspectorii de la Protecția Consumatorului Buzău cu 25.000 de lei. Sancțiunea vine după ce duminică după-amiază, 13 persoane, ce făceau parte din acel grup, au fost transportate la Spitalul Județean Buzău cu suspiciunea de toxiinfecție alimentară. Inspectori de la Direcția de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului Buzău au verificat atât bucătăria campingului, locul în care grupul de cercetași și-a gătit masa de seară și unde a mâncat micul dejun, precum și zona de toalete și de dușuri. Din cauza numeroaselor nereguli constatate, inspectorii au decis sistarea temporară a activității în bucătăria campingului.

De cealaltă parte, proprietarul campingului spune că este prima dată când se confruntă cu o astfel de situație, deși restaurantul este deschis de câțiva ani. În plus, el povestește că persoanele cazate la corturi și-au pregătit singuri cina, din alimente cumpărate de la alte magazine din zonă.

În aceste condiții, inspectorii DSP vor merge și la magazinele din Berca de unde liderii grupului de cercetași au achiziționat mâncarea pe care și-au gătit-o în seara de sâmbătă spre duminică. Între timp, cele 13 persoane, majoritatea copii, au fost externate din spital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 3 =