ACORDAREA TICHETELOR DE MASĂ. CE SE ÎNTÂMPLĂ DUPĂ MAJORAREA SALARIULUI MINIM, DE LA 1 IULIE

0
192

Membrii Executivului au astăzi prima ședință de Guvern, după alegeri. Ei vor adopta diverse măsuri ce au ca scop protejarea veniturilor a 1,8 milioane de români.

Astfel, premierul și miniștri au în vedere trei scenarii pentru acordarea tichetelor de masă, în condițiile în care salariul minim la crește.

Blocul Național Sindical semnalează faptul că majorarea salariului minim poate conduce la retragerea tichetelor de masă pentru anumiți angajați.

Odată cu majorarea salariului minim brut pe economie, a fost depășit pragul de impozitare. Astfel, acest lucru a afectat inclusiv tichetele de masă care erau incluse în venitul total. Chiar și o sumă mică, de exemplu 15 lei, poate conduce la depășirea acestei limite. Astfel, deducerea de 300 de lei va diminua salariul minim net al angajaților.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a spus că, românii care vor să beneficieze de această impozitare au de îndeplinit două condiții esențiale. În primul rând, ei trebuie să aibă un salariul minim pe economie. În al doilea rând, veniturile totale trebuie să fie de până în 4.000 de lei.

Majoritatea angajaților au pe lângă salariu de bază, tichete de masă de 600 de lei. Acest lucru le majorează veniturile de la 3700 lei la 4300 lei.

Astfel, Ministerul Finanțelor prevede trei scenarii. Adică, ridicarea plafonului la 4.100, 4.200 sau 4.300 de lei, pentru ca românii să aibă totuși parte de această facilitate.

Cu fiecare sută de lei în plus la plafon, bugetul statului pierde 100 de milioane de lei. Guvernul are în plan și alte decizii în ceea ce privește salariul minim pe economie. Dar și în privința punctului de amendă, care ar trebui majorat.

Guvernul mai are la dispoziție două săptămâni pentru a pune la punct toate aspectele necesare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

51 + = 54