EROII NEAMULUI, COMEMORAȚI LA RM SĂRAT

0
342

Eroii căzuți pe câmpurile de luptă pentru apărarea țării au fost comemorați, astăzi, și la Râmnicu Sărat. Autorități locale, consilieri, reprezentanți ai partidelor politice, Armatei, cei ai instituțiilor publice, ai unităților de învățământ, precum și veterani de război au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor din Cimitirul „Eternitatea” din Râmnicu Sărat.

În memoria eroilor căzuţi de-a lungul vremii pe câmpurile de luptă, pentru libertate şi pentru apărarea ţării, s-a oficiat o slujbă religioasă.

Autoritățile locale s-au înclinat cu respect şi recunoştinţă în faţa eroilor neamului românesc și spun că Ziua Eroilor trebuie să fie o lecție de istorie pentru tânăra generație.

De Ziua Înălţării Domnului, sărbătoare creştină, care comemorează înălţarea la cer a Mântuitorului Iisus Hristos, la 40 de zile după Înviere, se celebrează și Ziua Eroilor, sărbătoare naţională în memoria celor căzuţi de-a lungul vremii pe câmpurile de luptă, pentru libertate şi pentru apărarea ţării. Hotărârea a fost luată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în anul 1920 și consfinţită ulterior prin alte două hotărâri sinodale din anii 1999 şi 2001, când această zi a fost proclamată Sărbătoare Națională Bisericească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

47 + = 56