“GALERIA EROII AERULUI’’, DIN BUZĂU, INAUGURATĂ ÎN WEEKEND

0
222

Cea de-a doua galerie foto în aer liber din Buzău se va deschide în acest weekend. ,,Galeria Eroii Aerului’’, este gata și se află la ieșirea din Buzău spre Mărăcineni, pe partea dreaptă a Bulevardului Unirii Nord. Noua galerie cuprinde poze cu aviatori și parașutiști militari, și nu numai, care și-au desfășurat o parte din viața lor, aici, la Buzău, de-a lungul a peste 100 de ani.

Sâmbătă, 15 iunie, de la ora 09:30, buzoienii sunt invitați să participe la o festivitate specială – militaro-religioasă, pentru a sărbători Ziua Aviației și Ziua Parașutismului, prin inaugurarea oficială a acestei galerii și dezvelirea unei statui închinate parașutiștilor. Foarte probabil, printre oficialitățile locale și naționale se va afla și premierul Marcel Ciolacu, cunoscut fiind că el este fiul comandorului Ion Ciolacu, aviator decorat cu Emblema de Onoare a Forțelor Aeriene.

Ca și pe Calea Eroilor, panourile foto vor fi iluminate de îndată ce se va lăsa seara, iar zona va fi potrivită pentru promenadă, în special pentru locuitorii cartierelor din apropiere.

Cu ocazia inaugurării Galeriei Aviatorilor, pe toată durata desfășurării evenimentului, circulația va fi restricționată în zona Aurora Mall pe tronsonul bulevardului Unirii, cuprins între intersecția cu str. Frăsinet (la avion) și Podul de la Mărăcineni.

Șoferiilor li se recomandă să evite, pe cât posibil, circulația în acea zonă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 1 =