CUM UTILIZĂM APARATELE DE AER CONDIȚIONAT PE CANICULĂ

0
217

Vara este în plină desfășurare, iar temperaturile caniculare din ultimele zile ne-au determinat să apelăm tot mai mult la diverse soluții pentru a ne răcori, iar cea mai la îndemână variantă rămâne aerul condiționat.

Aproximativ o treime dintre gospodăriile din țara noastră sunt dotate cu cel puțin un aparat de aer condiționat.

Conform unui studiu sociologic realizat în luna mai, 80% dintre românii care dețin un sistem de răcire folosesc aparate de aer condiționat, iar puțin sub 20% preferă ventilatoarele.

În ceea ce privește frecvența utilizării, 43% dintre respondenți folosesc aerul condiționat doar în zilele caniculare, iar alți 42% îl folosesc zilnic pe durata verii.

Când vine vorba de temperatura preferată, peste jumătate dintre români preferă să aibă vara în locuințe cam 21, 23 de grade Celsius. Aproximativ 23% vor temperaturi și mai scăzute, sub 20 grade, iar 18% se simt bine și cu temperaturi ceva mai ridicate de peste 24 de grade. Doar 1,5% dintre respondenți se simt confortabil la peste 26 de grade.

Nu trebuie să uităm însă de mentenanța aparatelor. Ele  pot reprezenta adevărate pericole pentru sănătatea noastră dacă nu sunt curățate periodic. Praful și bacteriile care se strâng în filtrele aerului condiționat sunt răspândite în camerele unde sunt amplasate. Și din păcate, doar 45% dintre respondenți fac o verificare anuală a aparatului, iar 17% o dată la doi ani.

Sfatul specialiștilor este să ne verificăm aparatele de două ori pe an, la începutul sezonului cald și la începutul celui rece, pentru a asigura o funcționare optimă.

Așadar, utilizarea aerului condiționat este esențială pentru confortul nostru în zilele toride de vară. Totuși, este important să fim conștienți de întreținerea corectă și utilizarea eficientă a acestor aparate pentru a beneficia de toate avantajele lor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

33 + = 39