SE DESCHIDE TÂRGUL DE CARTE GAUDEAMUS LA BUZĂU. UPDATE

0
311

Update:

Astăzi, pe platoul Dacia din centrul municipiului Buzău s-a deschis cea de-a treia ediție a Târgului de Carte Gaudeamus, organizat de Radio România, în parteneriat cu Primăria Municipiului Buzău.

Sunt prezente peste 30 de edituri românești și se vor desfășura în premieră mai multe evenimente culturale.

Deschiderea oficială a avut loc la ora 12:00. Târgul de Carte Gaudeamus de la Buzău se va încheia pe 16 iunie.

Noul spațiu care găzduiește  târgul este platoul Dacia, o nouă formulă de amenajare, relaxată și primitoare, adecvată sezonului estival, care va debuta în curând și o ofertă editorială de nerefuzat sunt, fiecare în sine, motive excelente de a ajunge la cea de a treia ediție a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România de la Buzău.

Pentru iubitorii de carte din Buzău, și nu numai, au fost pregătite 12 pavilioane expoziționale, care vor găzdui cele mai noi și mai atractive titluri publicate de peste 30 de edituri, majoritatea cunoscute și apreciate de publicul din întreaga țară, jocuri educaționale și muzică bună. De asemenea, vor fi mii de volume pentru toate vârstele și domeniile de interes, multe dintre ele foarte recent publicate și încă indisponibile în librării și în rețelele de distribuție. La puțin timp de la deschiderea târgului, unii dintre buzoienii care se aflau în zonă au trecut pe la standurile de pe platou și …nu au plecat cu mâna goală.

Odată cu apariția și avansul fulminant al tehnologiei, cărțile tipărite nu mai sunt singurul mijloc prin care operele literare ajung la cititorii din întreaga lume. Încă de la apariția lor, cărțile electronice au luat cu asalt lumea cuvântului scris. Deschiderea cărții, mirosul foilor tipărite, modul în care mâna simte paginile și chiar felul în care o carte se uzează cu trecerea timpului, reprezintă de departe, punctul forte al tipăriturilor, pe care cărțile electronice sau audio nu-l vor avea niciodată. În această eră a tehnologiei și preferințele oamenilor la acest capitol s-au schimbat.

Târgul va cuprinde un program de evenimente diversificat, care va include, alături de tradiționalele lansări și prezentări de carte, momente artistice susținute de tinerii buzoieni, evenimente interactive cu profil educational și dezbateri.  De asemenea vor fi numeroase concursuri derulate online pe o pagină de pe o rețea de socializare a Radio România Gaudeamus, cu premii în vouchere pentru achiziția de carte de la târg. Cu gândul la feedback-urile foarte bune de la celelalte două ediții desfășurate la Buzău, organizatorii cred că și în acest an se vor bucura de succes.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

63 + = 72