LEGISLAȚIA AR TREBUI MODIFICATĂ PENTRU PĂSTRAREA MEDICILOR ÎN ȚARĂ

0
238

Un studiu, dat recent publicităţii de Colegiul Medicilor din România, arată că doctorii sub 35 de ani declară, în proporție de 57,5%, o intenţie probabilă de a emigra. Un alt raport al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică mai arată că o treime dintre doctorii români, care au studiat în România, au emigrat și își desfășoară activitatea profesională în străinătate. Practic, în ultimii 10 ani, ​România a pierdut cel puțin 45.000 de medici. O explicație ar fi legislația în materie de sănătate, acolo unde ar fi nevoie de unele modificări. Este și opinia şefului departamentului Chirurgie Generală din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” Bucureşti.

Atragerea medicilor specialiști, astfel încât toate liniile de gardă să fie acoperite, este în continuare o mare provocare pentru Spitalul Județean Buzău. Profesorul Beuran recomandă conducerii unității medicale să păstreze cât mai mult timp în activitate specialiștii pe care spitalul deja îi are.

Grila de personal a Spitalului Județean Buzău este acoperită, în prezent, în proporție de 94%. Există speranța ca aceasta să fie completată în contextul deschiderii, la finalul lunii iunie, a noii unități de primiri urgențe. Aceasta va fi dotată cu aparatură medicală de ultimă generație și va avea 24 de paturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 3 =