GHID PENTRU SIGURANȚA COPIILOR ÎN MEDIUL ONLINE

0
167

Directoratul Naţional pentru Securitate Cibernetică a lansat un ghid cu sfaturi pentru siguranţa copiilor în mediul online. Le răspunde celor mici, dar şi părinţilor la întrebări esenţiale cum ar fi ce sunt datele personale, ce înseamnă securitatea cibernetică şi de ce este important să fii în siguranţă atunci când navighezi pe internet.

Specialiştii care au conceput documentul mai arată că este important ca cei mici să nu împărtăşească datele personale pentru că există persoane necunoscute şi companii care le pot folosi pentru a câştiga bani sau, mai rău, pentru a le face rău lor sau familiei lor şi le arată care este echilibru între a te distra, a te informa şi a te proteja în acelaşi timp.

Orice postaţi public este la dispoziţia oricui, poate fi descărcat, copiat, modificat, trucat sau refolosit nu doar în acel moment, ci chiar şi peste ani de zile. De aceea este foarte important să stabiliţi cui permiteţi să aibă acces la postările voastre, în special la cele de pe reţele de socializare. Sfaturile şi recomandările din ghid li se adresează atât copiilor, cât şi părinţilor şi profesorilor, iar mai multe informaţii găsiţi pe pagina de internet a Directoratului Naţional pentru Securitatea Cibernetică – dnsc.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 3 =