“NOAPTEA PRIVIGHETORILOR”, DE 11 ANI ÎN ROMÂNIA. ÎN 2024 ARE LOC ÎN BUZĂU,BUCUREȘTI ȘI CLUJ

0
240

Cea de-a 11-a ediţie a evenimentului Noaptea Privighetorilor se va desfăşura la începutul lunii iunie la Buzău, Bucureşti şi Cluj.

”Societatea Ornitologică Română (SOR) vă dă întâlnire la cea de-a 11-a ediţie consecutivă a evenimentului Noaptea Privighetorilor. Venim şi anul acesta cu o locaţie nouă – Parcul Crâng din Buzău fiind gazda evenimentului în 1 iunie”, anunţă organizatorii.

La Bucureşti şi la Cluj, publicul este aşteptat în 9 iunie în Campusul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară şi în Parcul Etnografic Naţional „Romulus Vuia”.

Potrivit Societăţii Ornitologice Române, 2024 este anul în care se împlineşte un secol de la evenimentul care a inspirat Noaptea Privighetorilor – prima transmisiune radiofonică în direct, din natură, realizată de BBC în mai 1924, când ascultătorii postului de radio au avut ocazia să asiste la duetul realizat de violoncelista Beatrice Harrison cu privighetorile din grădina casei sale.

Evenimentul este o combinaţie de elemente captivante: tururi ornitologice ghidate de cunoscători ai păsărilor, specialişti sau voluntari, ateliere educative în aer liber pentru copii de toate vârstele, expoziţii de fotografie despre păsări şi natură, totul culminând cu un concert instrumental de muzică clasică, tot în aer liber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

57 + = 60