CENTRU INTERMODAL, RECEPȚIONAT DE PRIMĂRIA BUZĂU

0
287

Primăria Buzău a recepționat, parțial, centrul intermodal de transport, cu sistem park-and-ride, care a fost construit la marginea orașului. Conceptul park-and-ride presupune lăsarea mașinii proprii în parcare și continuarea drumului prin oraș, cu mijloacele de transport în comun sau cu bicicleta.

În centrul intermodal, călătorii beneficiază de sisteme ticketing, bike-sharing cu 15 rastele, dintre care cinci cu încărcare pentru bicicletele electrice, acces liber la internet, grupuri sanitare şi alte dotări specifice. Terminalul mai dispune de o sală de aşteptare pentru călători dotată cu panouri informative, automate pentru tichete de călătorie, toalete și televizor.

De asemenea, centrul intermodal mai are o zonă de informare privind programul mijloacelor de transport, birouri administrative, o zonă de luat masa şi una pentru bagaje. În exterior a fost amenajată o altă zonă de aşteptare, staţii de încărcare pentru autobuzele electrice şi parcări pentru cetăţenii din afara municipiului.

Centrul a fost amenajat pe o suprafaţă de două hectare, iar investiția  se ridică la peste 3,6 milioane euro, fonduri europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 2 =