BUNĂTĂȚI PENTRU SĂRBĂTORI, DE PE PLAIURI BUZOIENE

0
567

Două dintre produsele tradiționale din zona Buzăului, cârnații de Pleșcoi și babicul, se află printre delicatesele cele mai cerute în străinătate, în această perioadă. Este și motivul pentru care mai multe carmangerii din Buzău muncesc la foc continuu, pentru a le trimite pachete cu bunătăți românilor din străinătate, prin firme de curierat. Acestea ajung in două, trei zile de la efectuarea comenzii.

Alături de cârnații de Pleșcoi, babic, lebăr și tobă, și carnea în untură se află în topul produselor cele mai cerute în străinătate. Asta și pentru că bucățile de carne conservate în untură pot avea un termen foarte mare de păstrare, dacă reţeta este respectată cu sfinţenie.

Un colet cu afumături pentru mesele de sărbători, în care intră peste un kilogram de cârnați de Pleșcoi, lebăr, pastramă, mușchi copt și afumat, șunculiță și două borcane de carne la garniță costă între 300 și 500 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here