Apendicita reprezintă cea mai frecventă urgență chirurgicală la copii. Cei mai vizați sunt minorii cu vârste între 8 și 15 ani, însă poate apărea la orice vârstă. Medicii Spitalului Județean de Urgență Buzău atrag atenţia părinţilor cu privire la această afecțiune. În cazul copiilor, simptomele apendicitei sunt mai greu de identificat, mai ales dacă apare la o vârstă mică, la care medicul nu poate comunica foarte bine cu pacientul.
Specialiștii spun că această urgenţă abdominală poate duce la complicaţii grave în situaţia în care nu este tratată la timp. Este și motivul pentru care părinţii trebuie să fie foarte atenți la simptomele copiilor.
Medicii buzoieni atrag atenția că, la copii, complicaţiile apendicitei se instalează precoce, iar evoluţia bolii este rapidă.
În majoritatea cazurilor, tratamentul apendicitei acute constă în îndepărtarea chirurgicală a apendicelui inflamat, procedură ce poate fi efectuată prin mai multe metode: deschis sau laparoscopic. Tipul de intervenție depinde de antecedentele medicale și de severitatea bolii. De asemenea, părinții trebuie să informeze medicul dacă minorul are alergii sau dacă ia medicamente pentru o boală cronică.