ANGAJAȚII DE LA FISC SE PREGĂTESC DE GREVĂ GENERALĂ

0
293

Angajații din Finanțe și ANAF continuă să protesteze în toată țara și sunt hotărâți să declanșeze greva generală. Cele trei mari sindicate din Finanțe și-au dat mâna și ar putea intra în grevă generală din 14 sau 15 septembrie. Cei înscriși în sindicatul Solidaritatea ar fi putut sista activitatea după 4 septembrie, dar au decis să aștepte și celelalte două mari organizații: Sed Lex și SindFISC.

Angajații din sistem sunt nemulțumiți că nu mai există negocieri între Ministerul Finanțelor și sindicate. Ei susțin că există în continuare angajați care ocupă aceeași poziție, dar sunt plătiți diferit.

Din acest motiv solicită egalizarea salariilor, la nivelul maxim aflat în plată, garanția că nu vor exista oameni dați afară din sistem după adoptarea pachetului de măsuri fiscale; elaborarea statutului finanțistului și introducerea sporului în salariu.

Premierul Marcel Ciolacu l-a asigurat pe ministrul Marcel Boloș că niciun angajat din Finanțe nu va fi dat afară după adoptarea „revoluției fiscale”. Restul cerințelor au fost respinse în ultima ședință de Coaliție

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 6 =