SFÂRȘITUL UNEI ERE?

0
275

Dosarul cu șină, care a făcut istorie atâta amar de vreme și care a fost purtat cu grijă de români pe la toate instituțiile statului, va deveni istorie. Începând din această lună, legea interzice autorităților publice centrale și locale să le mai ceară oamenilor dosare cu șină. Astfel, buzoienii vor scăpa de birocrație atunci când se vor adresa unei instituții publice. Este drept, acest lucru se va implementa în ritmul în care se întâmplă totul în România, adică cu încetinitorul.

O primă problemă a apărut déjà la Serviciul de Permise, în ceea ce privește acceptarea sau nu a cazierului juridic depus de candidatul care dorește să obțină permisul de conducere. Nici la Primăria Buzău lucrurile nu sunt așa simple.

Prevederea se aplică și în cazul depunerii actelor necesare pentru participarea la concursurile pentru ocuparea unei funcții publice, dar și în cazul depunerii actelor necesare pentru participarea la procedurile de achiziții publice. Atunci când o instituție va avea nevoie de copii fizice ale anumitor documente, le va asigura gratuit fotocopierea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

26 + = 34