O serie de evenimente culturale de excepție au fost organizate, săptămâna aceasta, la Muzeul Municipal ,,Octavian Moșescu,, din Râmnicu Sărat. Iubitorii de artă și frumos au participat, miercuri, la un eveniment special, inițiat de reprezentanții Asociației Culturale ,,Octavian Moșescu,,. Este vorba de expoziția ,,Monumente de arhitectură din Râmnicu Sărat,, , semnată de pictorul Vitalie Butescu, un prieten de suflet al Muzeului „Octavian Moșescu”, eveniment organizat în sala Medalion din Casa Domnească. La inițiativa Asociației Culturale ,,Octavian Moșescu,, , artistul a realizat 11 tablouri cu clădirile emblematice ale Râmnicului. Tablourile vor fi donate de către asociație, comunității locale, cu ocazia Zilelor Municipiului Râmnicu Sărat și vor constitui o expoziție permanentă pe holurile Primăriei.
Reprezentanții Asociației Culturale ,,Octavian Moșescu,, vor să nu piară niciodată din memoria cetățenilor, clădirile emblematice ale Râmnicului.
Pictorul Vitalie Butescu speră că a reușit să transmită publicului emoția și povestea fiecărei clădiri în parte.
Povestea a pornit de la o idée pe care Manuela Vagyaș Davidoiu, secretarul general al Primăriei municipiului Râmnicu Sărat, i-a prezentat-o lui Alexandru Măciucă, directorul Muzeului Municipal ,,Octavian Moșescu,,. Manuela Vagyaș Davidoiu și-a dorit ca pereții Primăriei să exprime și altceva, nu doar un loc pe care să fie afișate legi și alte obligații ale cetățeanului.
Primarul Râmnicului încurajează și apreciază toate activitățile culturale organizate la nivelul municipiului.
Inițiativa Asociației Culturale ,,Octavian Moșescu,, este apreciată și de subprefectul județului Buzău, Mihail-Gabriel Ilie.
Tot ieri, râmnicenii au participat și la lansarea romanului ,,Negustorul de antichități,, , semnat de scriitorul Stelian Tănase. Evenimentul a fost organizat în pivnița Casei Domnești din Complexul Brâncovenesc.
La evenimentele organizate, ieri, la Muzeul Municipal ,,Octavian Moșescu,, din Râmnicu Sărat, au participat autoritățile locale și județene, oameni de cultură, cadre didactice, dar și elevi.