Masa de Crăciun, cu tradiționalele preparate din porc, va fi mai scumpă ca niciodată. Asta sugerează anunțurile postate pe internet, în județul Buzău, unde prețul unui porc viu, de o sută de kilograme, în ajunge și la 1.500 de lei, cât un salariu minim net. Potrivit reprezentanților Direcției Sanitar Veterinare Buzău, în acest an, în județ, urmează să fie sacrificați de Crăciun aproape 72.000 de porci, fiind pentru prima dată când numărul efectivelor de animale din gospodării este mult mai mare decât cel din ferme. Prețul de vânzare a cărnii de porc a crescut în ultima perioadă, deoarece scumpirile au mărit foarte mult prețurile de producție. Mai exact, acum prețul de producție a ajuns la aproximativ 10 lei pe kilogram, față de 7-8 lei cât era anul trecut. În aceste condiții, mulți buzoieni vor alege să cumpere din magazine unde, 80% din necesarul de carne de porc este asigurat de la fermele din străinătate.