A început forfota în via Stațiunii de Cercetare Viticolă Pietroasele, din județul Buzău. Specialiștii de aici așteaptă o producție mai bună decât în alți ani, însă cu randament mai mic. Asta, deoarece că în timpul verii, din cauza secetei, boabele de struguri nu au avut de unde să acumuleze suficientă apă.
Boabele de Tămâioasă sunt mult mai mici decât în alți ani. Butucul, ce-i drept, are mulți ciorchini, însă strugurii sunt mici și mai puțin zemoși. Specialiștii Stațiunii de cercetare viticolă Pietroasele se așteaptă la o producție de opt tone de struguri la hectar, mai bună decât în alți ani. Primul must din Tămâioasa de Pietroasa de semne că va deveni un vin foarte apreciat.
Tămâioasa de Pietroasele este catalogat de oenologi drept cel mai aromat sortiment din clasa Tămâioasei Româneşti, avantajul fiind generat de poziţia geografică a versanţilor pe care sunt înfiinţate culturile de viţă de vie. Dealurile de la Curbura Carpaților văd soarele de dimineaţa şi până la apus, iar calcarul din sol, înfierbântat în timpul zilei, degajă căldură şi noaptea.