Procurorii anticorupție de la Direcția Națională Anticorupție-Serviciul Teritorial Ploiești, cei care au făcut cercetări legate de proiectul european privind reabilitarea bulevardelor Unirii, Transilvaniei și Industriilor din Buzău, au dispus clasarea cauzei. Sesizarea de la care a fost deschis dosarul arăta că în cadrul proiectului menționat, autoritatea publică locală ar fi emis o autorizație de construire pentru modernizarea străzii Transilvaniei, fără să fi obținut aviz de la Inspectoratul Județean de Poliție Buzău-Serviciul Poliției Rutiere. Această autorizație nelegală ar fi ajutat Primăria Buzău să acceseze fonduri europene în valoare de 88.000.000 lei, ”prezentând în vederea obținerii acestora, documente nereale”.
Din anchetă a rezultat că Primăria Buzău a obținut, începând cu 2021, patru avize de la Poliția Rutieră, dintre care trei, pozitive și unul negativ. Cel referitor la strada Transilvaniei a fost eliberat în decembrie 2021 de Biroul Poliției Rutiere. Ca urmare a acestor constatări, procurorul de caz a dispus clasarea cauzei, ”întrucât faptele nu există în materialitatea lor”. Practic dosarul DNA a fost închis la nici două luni de la declanșarea scandalului. Anunțul a fost făcut vineri dimineață de primarul Constantin Toma, în cadrul unei conferințe de presă.
În aceste condiții, plățile către firma executantă, Strabag, vor fi deblocate, iar lucrările vor merge înainte. Odată acest dosar clasat, Constantin Toma vrea să afle cine este în spatele denunțului, pentru a-l da în judecată pentru calomnie. Soluția prin care procurorul de caz de la Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești a clasat acest dosar, deschis mai întâi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, transferat apoi la DNA Ploiești, a fost comunicată joi după-amiază atât Primăriei Buzău, cât și Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.