ALIMENTE CARE NU TREBUIE ȚINUTE ÎN FRIGIDER,SUB NICIO FORMĂ

0
359

Deși, poate, avem tendința să băgăm cam totul în frigider, mai ales acum în sezonul cald, nu toate alimentele trebuie ținute la rece pentru că temperatura scăzută poate modifica gustul, textura și consistența unor produse, care se vor strica foarte repede.

  1. Nucile – temperaturile medii pot conserva foarte bine uleiurile care există în nuci, iar dacă le vei ține în frigider, gustul acestora se schimbă și își pierd savoarea. Așadar, le poți depozita fără probleme în cămară, dar să fie puse într-un recipient care este închis etanș.
  2. Uleiul de măsline este afectat de frigul excesiv, care îl face vâscos, dens și tulbure. Astfel, pentru a evita deteriorarea sa, este bine să pui uleiul de măsline în cămară sau pe blatul din bucătărie.
  3. Pâinea nu trebuie nici ea ținută în frigider, pentru că va avea și un gust rânced și se întărește. Pâinea se păstrează la temperatura camerei, într-o cutie sau înfășurată într-o pânză.
  4. Cafeaua preia mirosurile de la alimentele din jur, iar în frigider absoarbe și umezeala. Mai mult, după câteva zile în frigider, cafeaua își pierde aroma în totalitate. Cafeaua trebuie ținută într-un recipient etanș și ferită de lumina soarelui.
  5. Siropurile se păstrează foarte bine în orice colț al bucătăriei. Ținute la temperaturi scăzute, siropurile se îngroașă și sunt foarte greu de consumat.
  6. Fructele uscate devin tari dacă stau la frig, ceea ce ulterior le face imposibil de mâncat. Mi mult, în frigider este umezeală, ceea ce le poate crea o peliculă vâscoasă. Fructele ținute în cămară pot ține și șase luni.
  7. Ciocolata rece face o peliculă albă fină la suprafață. Nu este stricată, dar a ieșit o parte din grăsime, din cauza temperaturii scăzute din frigider. Totodată, ciocolata preia o parte din mirosurile din frigider și asta îi alterează gustul. Ca să fie bună, trebuie ținută într-un recipient etanș, într-un loc întunecat și uscat.
  8. Gemul se aseamănă cu murăturile, în ceea ce privește conservanții. Borcanele cu gemuri și dulcețuri sunt sterilizate și ținute în cămară, astfel că pot fi consumate chiar și după un an sau doi. Dar după deschiderea borcanului, e musai de ținut la frigider pentru a nu fermenta.
  9. Untul nu poate fi ținut la temperatura camerei prea mult, pentru că se topește și mucegăiește, dar în cazul în care nu există un sistem de răcire în preajmă, atunci poate fi depozitat într-un loc mai întunecat, dar nu mai mult de o zi sau două.
  10. Ouăle pare obligatoriu de păstrat în frigider, doar că acestea sunt protejate de bacterii datorită cojilor și pot fi lăsate într-o cameră umbrită, chiar și 3 – 4 zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here