Caprifoiul, numele popular Mâna Maicii Domnului, este o plantă decorativă cu flori parfumate alb-gălbui. Are multiple beneficii pentru sănătate și poate trata durerea în gât, afecțiuni respiratorii, răceala, gripa, astmul bronșic, infecțiile bacteriene precum stafilococul, streptococul și salmonella, tulburările digestive, enterita, dizenteria, infecțiile urinare și stimulează detoxifierea organismului. Iată cum poți prepara această plantă:
Sirop de caprifoi. Se umple un borcan de 500 g cu flori de caprifoi, se apasă pe ele ca să se așeze bine și se toarnă deasupra miere de albine, cât să le acopere. Se închide borcanul cu capac și se dă la frigider pentru 30 de zile. Acest sirop se poate utiliza și pentru prăjituri însă se poate consuma și ca atare, prin diluarea cu apă.
Ceai de caprifoi. 1 ceașcă de boboci de floare se pune la infuzat într-un litru de apă clocotită pentru 10 minute. Se strecoară și se consumă câte 3 căni pe zi.