TICHETELE DE VACANȚĂ, O GURĂ DE OXIGEN PENTRU TURISM

0
384
Sursa foto: Arhivă

Guvernul a adoptat la sfârşitul anului trecut Ordonanţa de Urgenţă privind acordarea voucherelor de vacanţă pentru bugetari, în cuantum de 1.450 lei, până la data de 31 decembrie 2026. Voucherele de vacanţă reprezintă un beneficiu pe care îl au doar angajaţii de la stat. În mediul privat, angajatorii decid dacă oferă sau nu astfel de tichete salariaţilor. De asemenea, acordarea tichetelor de vacanţă nu este obligatorie nici în cazul celor care lucrează în companiile în care statul este acţionar. Voucherele de vacanță vor putea fi utilizate numai în România, iar în cazul celor emise anul trecut, încă nefolosite de către turiști, termenul de valabilitate va putea fi prelungit până în decembrie 2022.

Măsura este una binevenită pentru turismul intern, dar și pentru turiști, în condițiile în care tichetele au contribuit semnificativ la dezvoltarea industriei. Potrivit unui sondaj de opinie, 21% dintre respondenți au declarat că nu au mers în vacanță în România înainte de a primi aceste vouchere, în timp 42% dintre respondenți au declarat că au călătorit atât în România, cât și în afara țării înainte de acordarea acestor stimulente din partea statului.

Cei mai mulți dintre românii care au primit tichete de vacanță, 53%, le-au folosit pentru a-și rezerva vacanța de vară. De asemenea, aceștia au folosit voucherele pentru a rezerva cazări și servicii turistice în timpul weekendurilor prelungite, corelate adesea cu zilele libere de la stat, care au fost mai puține în acest an. 8% dintre respondenții la chestionar susțin că au folosit tichetele pentru a rezerva un city-break în țară, 4% dintre ei le-au utilizat pentru sejururile din timpul sărbătorilor (Paște, Crăciun etc), în timp 3% au declarat că au apelat la tichete cu alte ocazii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =