CINCI PAȘI ESENȚIALI PENTRU A NE PREGĂTI ORGANISMUL PENTRU IARNĂ

0
412

În perioada de tranziție, sezonul de toamnă, pregătirea corectă a corpului pentru lunile reci este absolut necesară. Pentru a face acest lucru cât mai eficient, specialiștii în nutriție și sport ne dau câteva sfaturi care pot fi aplicate de oricine, iar asta într-un mod cât mai simplu. Cinci pași pentru a avea un corp gata de iarnă:

Faceți sport!

Dacă toată vara am făcut sport pentru a ne menține greutatea și a arăta bine mai ales la plajă, ei bine, odată cu apropierea sezonului rece, nu trebuie să renunțăm la acest obicei. Antrenorii de sport ne spun că acum, poate și mai mult, corpul nostru are nevoie de un bun tonus muscular. În plus de asta, evităm acumularea de kilograme în plus, o tendință în lunile de iarnă.

Vaccinați-vă!

Nu trebuie să neglijăm vaccinarea antigripală. Vaccinul ne aduce un plus de imunizare.

Urmați o alimentație sănătoasă!

Când frigul se apropie, suntem tentați să consumăm mai multe produse tradiționale, mai ales că toamna și iarna sunt bogate în astfel de resurse și preparate. Mâncărurile considerate grele sunt adesea bogate în colesterol, grăsimi săturate și calorii. Lipsa de nutrienți, inclusiv proteine, zinc, seleniu, cupru, fier și vitamine (A, C, E, D și vitaminele B), va avea un impact asupra imunității. Astfel că cel mai bun mod de a ne proteja este să consumăm o varietate largă de fructe și legume viu colorate cum ar fi ardei roșu, morcovi, dovleac, nuci, struguri sau gutui, care sunt sunt bogate în antioxidanți, ce pot stimula sistemul imunitar. Așadar, dacă avem poftă de ceva dulce, nutriționiștii ne recomandă să optăm pentru fructe, fie crude, fie uscate.

Hidratați-vă!

De asemenea, în lunile mai reci este dovedit faptul că nu bem suficientă apă, astfel că riscul de a fi deshidratat este mai mare, iar asta fără a ne da seama. Acest lucru ne face să fim mai obosiți și predispuși la a lua mici gustări. Ceaiurile de plante cu conținut caloric scăzut, ciocolata caldă și compoturile de fructe ne pot ajuta să echilibrăm aportul de lichide în organism.

Dormiți suficient!

În cele din urmă, dar nu lipsită de importantă, este odihnă. Pentru ca somnul din timpul nopții să fie unul suficient, este recomandat să mergem la culcare înainte de miezul nopții. Specialiștii ne arată prin tot felul de studii că cel mai profund și odihnitor somn pentru corp și minte, este cel de dinainte de ora 00:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here