PROIECT „ANTICAMERĂ PENTRU VIAȚĂ”, DESTINAT TINERILOR CARE PĂRĂSESC SISTEMUL DE PROTECȚIE AL DGASPC BUZĂU

0
413

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău, în calitate de beneficiar al finanțăriipentru proiectul cu titlul „Anticameră pentru viață”,cod SMIS 135943, depus în cadrul apelului POCU/738/4/20/ „Prima cameră”– Instrumente inovative pentru integrarea socioprofesională a tinerilor care părăsesc sistemul de protecție specială AP 4/ PI 9.iv/ OS 4.12 si OS 4.13, anunţă semnarea contractului de finanțare și începerea implementării acestuia. Valoarea totală a Contractului de Finanțare este de 2,919,674.05 lei, co-finanțarea beneficiarului fiind în valoare de 58,393.48 lei, 2% din valoarea totală și va fi suportată din bugetul Consiliului Județean Buzău.

Obiectivul general al proiectului este întărirea capacității D.G.A.S.P.C. Buzău de a furniza programe de servicii integrate de sprijin pentru susținerea procesului de  tranziție alcopiilor/ tinerilor, de la sistemul instituționalizat la servicii la nivelul comunității, prin Serviciul de integrare socio-profesională și vocațională. Obiectivele specifice ale proiectului:

  1. Furnizarea unui program de servicii integrate pentru 96 de copii și tineri care urmează să părăsească sistemul instituționalizat de protecție specială și/sau tineri care au părăsit sistemul instituționalizat de protecție, începând cu anul 2016, in vederea dobândirii abilităților de viață independentă.
  2. Furnizarea unui program integrat de sprijin prin facilitarea integrării pe piața muncii a copiilor și tinerilor care urmează să părăsească sistemul instituționalizat de protecțieși tinerilor care au părăsit sistemul instituționalizat de protecție în ultimii 4 ani.
  3. Sprijin acordat pentru susținerea a 40 de tineri care au părăsit sau urmează să părăsească sistemul instituționalizat, prin acordarea de servicii tip „prima camera” (sprijin financiar pentru asigurarea unei locuințe și/sau a plății utilităților)

Principalele rezultate așteptate:

  1. 11 ateliere de viață independentă si servicii de consiliere pentru 96 copii și tineri care urmează să părăsească sistemul instituționalizat de protecțiespeciala și tineri care au părăsit sistemul instituționalizat de protecție, începând cu anul 2016
  2. activități de tip mentorat în cadrul cărora se acordă servicii de acompaniere, suport individualizat și de grup în vederea facilitării integrării sociale pentru 20 copii și tineri care urmează să părăsească sistemul instituționalizat de protecție specială și tineri care au părăsit sistemul instituționalizat de protecție începând cu anul 2016.
  3. un ghid de bune practici cu privire la acordarea de servicii integrate destinate tinerilor și copiilor care au părăsit sau urmează să părăsească sistemul de protecție al copilului cu scopul prevenirii marginalizării
  4. identificare și formare de 5 speakeri motivaționali din rândul copiilor/ tinerilor din grupul țintă
  5. acordarea de sprijin pentru accesarea de servicii medicale (stomatologice, oftalmologice, generale) pentru un număr de 70 copii/tineri din grupul țintă
  6. servicii de formare profesionala pentru un număr de 50 copii și tineri care urmează să părăsească sistemul instituționalizat deprotecție a copiilor și/sau a tinerilor care au părăsit sistemul instituționalizat de protecție a copiilor în ultimii 4 ani
  7. servicii de locuire tip prima cameră pentru un număr de 40 tineri de peste 18 ani din grupul țintă.

Perioada de derulare a proiectului este de 30 de luni: ianuarie 2021 – iunie 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here