,,VACCINARE ŞI TESTARE PENTRU ÎNVĂŢARE”

0
449

Testarea și vaccinarea sunt necesare pentru revenirea elevilor în bănci, după cum susține ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu dă exemplul altor state europene, care folosesc teste noninvazive, iar școala se desfășoară în format fizic fără probleme. Ministrul cere ca profesorii să aibă prioritate la vaccinare, iar părinții propun să fie lăsate să predea online cadrele didactice care nu s-au imunizat.

Procesul de predare-învățare a fost deficitar din fața calculatorului, iar la mulți elevi școala on-line n-a ajuns deloc. Ministrul Educației cere din nou testarea elevilor cu teste noninvazive pentru a putea fi reluate cursurile față în față. Sorin Cîmpeanu spera că, în scurt timp, INSP va reuși să analizeze și să introducă în metodologie aceste teste și orice tip de teste care au relevanță, care sunt folosite în alte state, dand ca exemplu Franța sau Austria.

Si reprezentanții părinților susțin că testarea este una dintre soluțiile reîntoarcerii fizice a elevilor. Pe lângă testare și respectarea măsurilor sanitare, ministrul Educației face apel la profesori să se vaccineze. Peste 150.000 angajați din sistemul de învățământ s-au vaccinat împotriva COVID-19 până acum. Asta înseamnă aproape  50% dintre cadrele didactice. Sindicaliștii cer prioritizare din nou la vaccinare pentru profesori.

Reprezentanții din învățământ recunosc că în prezent nivelul de imunizare a angajaților din sistemul de învățământ a stagnat. Unul dintre motivele care stau la baza acestei situatii este acela ca o parte dintre cadrele didactice au fost programate la vaccinarea cu serul AstraZeneca, dar vor sa se imunizeze cu Pfizer. Asa ca vor o reprogramare, ceea ce inseamna implicit o amanare a momentului  vaccinarii cu cel putin o luna.

,,Vaccinare şi testare pentru învăţare” este, de altfel, noua campanie pornită de Ministerul Educației cu obiectivul clar de readucere în școli a elevilor și profesorilor. Deocamdată elevii sunt în vacanța de primăvară, urmând să revină la cursuri, pe 4 mai, după sărbătorile Pascale. Singurii care desfășoară cursuri on-line, până pe 29 aprilie, sunt elevii din anii terminali, de a VIII și a XII-a. Tot în această perioadă se desfășoară și orele remediale pentru elevii care au de recuperat materia pe care au pierdut-o, pentru că nu au avut acces la învățământul on-line.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here