Alegerile parlamentare au loc în condiții speciale, impuse de actuala stare epidemiologică. Regulile sanitare ce trebuie respectate la votare sunt aceleaşi de la alegerile locale din luna septembrie. Prima regulă stabileşte că masca de protecţie va fi purtată, în mod obligatoriu, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către participanţii la procesul electoral pe toată perioada în care se află în sediul secţiei de votare.
Există o excepţie de la această regulă: masca trebuie înlăturată, pentru scurt timp, în momentul identificării alegătorului de către membrii biroului electoral al secţiei de votare, cu condiţia păstrării unei distanţe minime de 1,5 metri faţă de cei din jurul său. După identificare, alegătorul trebuie să îşi poziţioneze, din nou, masca pe faţă pentru a-i acoperi nasul şi gura.
Accesul în secţia de vot se face eşalonat, pentru a fi păstrată o distanţă de cel puţin un metru între cei prezenţi. La intrarea în secţia de vot, alegătorilor le va fi măsurată temperatura. Cei care prezintă temperatură de peste 37,3°C sau simptome respiratorii evidente, precum tuse, nas curgător, dificultăți în respirație, vor fi conduşi, cu prioritate și fără să intre în contact cu alte persoane, către secția de votare la care sunt repartizaţi, unde vor vota la cabina de vot de lângă intrare. La plecare, cabina de vot va fi dezinfectată.
Românii care se află în izolare sau carantină la domiciliu pot solicita exercitarea dreptului la vot prin intermediul urnei mobile, printr-o cerere scrisă transmisă secţiei de vot la care sunt arondaţi, pe baza deciziei de izolare sau carantinare emise de Direcţia de Sănătate Publică. De asemenea, persoanele care nu și-au preschimbat actele de identitate iar documentele au expirat în perioada 1 martie – 6 decembrie își pot exercita dreptul de vot în baza acestora.