DIN 15 MAI, DEVINE OBLIGATORIU PORTUL MĂȘTII ÎN SPAȚII PUBLICE ÎNCHISE! NU SE POATE IEȘI DIN LOCALITATE, FĂRĂ DECLARAȚIE

0
1519

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că, după 14 mai, atunci când se va intra în starea de alertă, românii vor fi obligați să poarte măști în spațiile publice închise, să păstreze distanțarea socială și să se spele pe mâinie. ,,Din păcate, epidemia COVID-19 este între noi. Nu e momentul să ne relaxăm prea mult. Ne apropiem de 1.000 de victime ale acestei epidemii, avem sute de cazuri noi. Se apropie data când se termină starea de urgență și vom intra în stare de alertă. Mulți se întreabă ce se schimbă după 15 mai, ce nu se schimbă, ce noutăți avem”, a declarat șeful statului.

De asemenea, este obligatorie păstrarea unei distanțe de 1,5 m, adică distanța a două brațe. Igiena mâinilor devine obligatorie, adică trebuie să ne spălăm cât mai des. Din 15 mai se redeschide parțail comerțul. Se pot redeschide magazinele care au acces direct din stradă. Se redeschid saloanele de îngrijire personală și se redeschid muzeele. Totodată, Klaus Iohannis recomandă autorităților locale ca din 15 mai să redeschidă parcurile. Cel mai important este că se renunță la obligația declarației atunci când ne deplasăm în interiorul localității. Totuși, atunci când ieșim din localitate este nevoie de o declarație, mai puțin în zonele metropolitane, unde există naveta pentru serviciu. Este interzisă deplasarea în afara localității, cu excepții care vor fi enumerate în decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență (munci agricole, sporturi individuale).

Serviciile religioase cu credincioși vor fi reluate în condiții speciale: în primă fază, doar în aer liber. Credincioșii vor purta obligatoriu mască și vor păstra obligatoriu distanța de 1,5 metri. În etapele următoare, condițiile vor fi rediscutate. Sportivii profesioniști își pot relua cantonamentele în condiții speciale de igienă, dar competițiile sportive nu vor începe în această etapă. ,,Pentru sportivii amatori este posibil să-și reia activitatea doar acolo unde se face sport individual, inclusiv dacă se folosește o bază sportivă, dar numai în aer liber. Dacă se folosește o bază sportivă, accesul în vestiar nu este permis”, a mai declarat Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 4 =