A FOST APROBAT MODELUL LEGITIMAŢIEI ACORDATE PERSOANELOR CU DIZABILITĂŢI

0
1971
Sursa foto:juridice.ro

Legitimaţia acordată persoanelor cu dizabilităţi este documentul oficial folosit în exercitarea drepturilor acordate persoanelor cu dizabilităţi, de legislaţia în vigoare, pe întreg teritoriul ţării. Legitimaţia este eliberată de direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului judeţene, respectiv ale sectoarelor municipiului Bucureşti, costurile fiind suportate din bugetul acestora.

Legitimația are dimensiunea 86 x 54 mm și este tipărită față-verso. Pe partea din față, legitimația conține următoarele elemente: numărul și data emiterii format: zz.ll.aaaa; datele de identificare ale persoanei: numele (surname) și prenumele persoanei (name), codul numeric personal; numărul documentului care atestă încadrarea în grad de handicap; gradul de handicap; termenul de valabilitate (Expiry date); foto tip act de identitate și semnătura și ștampila emitentului.

Pe verso, centrat, legitimația prezintă următoarele înscrisuri: emitentul: pe primul rând – DIRECȚIA GENERALĂ DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ ȘI PROTECȚIA COPILULUI; pe rândul al doilea – JUDEȚUL sau, după caz, sectorul municipiului București; pe rândul al treilea – LEGITIMAȚIE»; pe rândul al patrulea – DISABILITY CARD; numărul legitimației (maximum 5 cifre); în partea de jos: ,,Această legitimație îndreptățește titularul la drepturile conferite de legislația în vigoare”.

După tipărire, legitimația se plastifiază și se eliberează persoanei cu dizabilități. Legitimația este nominală, netransmisibilă și cu o perioadă de valabilitate egală cu cea a documentului de încadrare în grad de handicap. În cazul pierderii, distrugerii sau furtului legitimației, persoana cu dizabilități va publica pierderea/distrugerea/furtul într-un cotidian de mare tiraj și va solicita Direcției generale de asistență socială și protecția copilului (DGASPC) eliberarea altei legitimații. Eliberarea altei legitimații de către DGASPC se realizează în baza cererii scrise a persoanei cu dizabilități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here