ANGAJATII TUC RM SĂRAT, „ECHIPATI” DE LA FIRME DE BRAND

0
1594

La începutul acestui an, un control al Curții de Conturi efectuat la societatea Transport Urban de Călători din Rm Sărat a scos iveală lucruri incredibile. În actele fiscale ale firmei, inspectorii au descoperit facturi emise, pe parcursul anilor 2017 și 2018, de cunoscute brand-uri vestimentare de top, ce justificau achiziționarea unor produse de îmbrăcăminte și încălțăminte de lux. Astfel, în martie 2018, TUC Rm Sărat achiziționa un hanorac Massimo Dutii în valoare de 899 de lei, iar în ianuarie 2017, un trench Antonio Gatti, în valoare de 289 de lei. Pasiunea conducerii societății de transport public pentru produsele Antonio Gatti a fost întărită două luni mai târziu, când au fost cumpărate și 2 paltoane al aceluiași brand în valoare de 810 lei. Gusturile alese ale celor de la TUC nu s-au oprit însă doar la articole de îmbrăcăminte, ci și la încălțăminte. Tot de firmă. Astfel, în luna ianuarie 2017 s-a reușit achiționarea unei perechi de bocanci Lasocki, în valoare de 255 de lei, în luna mai 2018 a unei perechi de pantofi Skechers, în valoare de 345 de lei , iar în luna septembrie 2018 a unei perechi de pantofi sport Flex Advantage, în valoare de 330 de lei.

Nici doamnele societății nu au fost uitate, una dintre ele beneficiind de o pereche de cizme Jenny Fairy, în valoare de 200 de lei, cumpărată în luna ianuarie 2018. Și cum obrazul subțire, cu cheltuială se ține, grija reprezentanților TUC pentru confortul, look-ul și prestanța propriilor angajați a mers și mai departe. Pe 9 martie, chiar de ziua bărbaților, societatea a cumpărat un parfum de bărbați Pacco Rabanne în valoare de 292 de lei, iar două luni mai târziu, a achiziționat o pereche de ochelari de soare Polaroid, în valoare de 280 de lei.

Trăgând linie, reprezentanții Curții de Conturi au calculat cheltuieli ilegale de peste 10.640 de lei.

Nu însă valoarea risipei i-a șocat pe inspectori, ci faptul că toate aceste produse de lux figurau ca și echipament de lucru și protecție. Aceasta chiar dacă nu exista nici un document care să ateste că articolele de îmbrăcăminte și încălțăminte ar putea fi folosite ca echipamente de protecție. De asemenea, nu exista nici un referat de necesitate pentru cumpărarea produselor și nici avizul persoanei din cadrul societății, responsabilă cu protecția muncii.

Și mai uluitor este că, atât directorul societății TUC Rm Sărat, cât și primarul muncipiului susțin că a fost vorba despre achiziționarea unor echipamente de lucru și protecție pentru șoferi și mecanici.

Chestiunea garderobei de lux achiziționată ilegal de societatea TUC Rm. Sărat, în valoare de peste 10.640 de lei a fost rezolvată simplu: beneficiarii articolelor de îmbrăcăminte au înapoiat contravaloarea produselor, iar paguba a fost achitată integral. Nimeni nu a pățit nimic și nimeni nu a fost tras la răspundere. Cum ar veni, s-a pus batista pe țambal, uitându-se total de gestul în sine, nu doar ilegal, ci și profund imoral.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here