BENEFICIILE CONSUMULUI DE BANANE

0
949

Le consumam la micul dejun, cât și la gustările din timpul zilei.Aproape zilnic, și cei mici și cei mari..O banană de mărime medie conține 400 mg potasiu, mineral care ajută la buna funcționare a sistemului nervos.Nu conține colesterol și nici grăsimi, fiind foarte ușor de digerat de organism.

UN TEN STRĂLUCITOR

Bananele pot fi folosite și ca ingredient pentru măști cosmetice preparate în casă. Poți prepara o mască din jumătate de banană cu un albuș, pe care o lași să acționeze 15 minute. Pielea devine mai strălucitoare, căpătând un aspect sănătos. Acest lucru se datorează vitaminelor A și E.

TRATEAZĂ STĂRILE DE ANXIETATE

Și persoanele care au stări depresive le pot alunga cu ajutorul bananelor. Acestea au un conținut ridicat de triptofan, care ajută la producerea serotoninei, hormonul fericirii, care induce o stare de liniște și relaxare. De asemenea, bananele sunt utile și pentru calmarea stărilor de anxietate, datorită conținutului de magneziu și de potasiu.

PREVIN CANCERUL

Vitamina B6 conținută de banane lupta contra radicalilor liberi, care pot determina apariția cancerului. Un studiu efectut în Suedia a arătat că aceste fructe, consumate regulat, au capacitatea de a reduce cu până la 20% riscul apariției cancerului de rinichi.

Cercetarea a arătat că femeile care mănâncă între patru și șase banane pe săptămână au un risc de două ori mai scăzut de face cancer renal, față de cele care nu consumau banane.

REGLEAZĂ TRANZITUL INTESTINAL

Bananele sunt bogate și în probiotice, de aceea sunt utile la reglarea tranzitului intestinal. Și fibrele conținute de aceste fructe reglează digestia.

De asemenea, ele reduc și pofta de dulce, fiind ideale ca gustare pentru persoanele care se află la cura de slăbire. De asemenea, cromul din banane accelerează metabolismul.

MENȚIN SĂNĂTATEA INIMII

Aceste fructe sunt bogate în potasiu, magneziu, vitamina C, esențiale pentru menținerea sănătății inimii. Potasiul are capacitatea de a scădea tensiunea, de aceea aceste fructe sunt recomandate celor care suferă de hipertensiune arterială.

Potasiul ajută și la eliminarea excesului de apă din corp. Așadar, dacă te confrunți cu senzația de mâini și picioare umflate, bananele îți pot fi de mare ajutor.

 

SCAD RISCUL APARIȚIEI DIABETULUI

Consumul de banane scade riscul apariției diabetului, datorită conținutului de vitamina B6, susțin specialiștii. Ele mențin și sănătatea oaselor datorită conținutului de fructo-oligozaharide, ce cresc capacitatea organismului de a absorbi calciul în oase.

TE AJUTĂ SĂ AI O VEDERE AGERĂ

Vitamina A care se găsește în banane are un rol esențial și pentru sănătatea vederii.

Potrivit Institutului Național de Sănătate din Statele Unite ale Americii, această vitamină are capacitatea de a întări vederea, mai ales pe timpul nopții, dar și de a preveni apariția degenerescentei maculare, o afecțiune întâlnită adesea la persoanele de vârstă a treia.

UN PĂR BOGAT ȘI SĂNĂTOS

Bananele sunt excelente pentru măștile de îngrijire ale podoabei capilare, fiind bogate în vitamine esențiale care mențin părul strălucitor și previn subțierea acestuia. Vitaminele A și E care se găsesc în aceste fructe fac adevărate minuni pentru păr.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here