CONGRES DE DACOLOGIE

0
1592

Sute de pasionaţi de istorie din ţară și străinătate participă, în perioada 7-9 iulie, la Buzău, la Congresul de Cultură și   Civilizație Daco-Române. A treia ediție a congresului aduce o serie de argumente despre cele mai vechi săpături arheologice făcute până la cucerirea Daciei de către romani. Evenimentul cultural este organizat de Fundația Origini Carpatice din Buzău.

 

A treia editie a Congresului Cultură și Civilizație Daco-Române va debuta joi, 6 iulie, de la ora 9.30, în Piața Dacia din Municipiul Buzău. Evenimentul va continua în Sala Mare a Consiliul Județean Buzău șI în Sala Amfiteatru a Muzeului Județean Buzău cu suștinerea a  52 de lucrări  științifice. Congresul este organizat de Fundația Origini Carpatice din Buzău.

“Evenimentul reunește participanți din toată țara dar și de peste hotare, unde există deasemenea structuri organizatorice cu care noi colaborăm, din Alba Iulia, Chișinău, Cluj, București.” Spune Eugen Ciobanu, istoric.

Multe informatii referitoare la poporul român şi România vorbesc despre apartenenţa noastră directă la civilizaţia care a populat Europa de azi – Dacii.

“Acest congres este axat pe istorie. Există o spusă: cine are istorie are trecut, cine are trecut are prezent, cine are prezent are viitor. Iar istoria este unul din pilonii pe care se prijină identitatea noastră națională. (…) Culminăm acum cu această acțiune în care personalități marcante ale culturii și istoriei naționale, și din afară țării, care vin aici să susțină originea noastră dacă. ” spune Vasile  Prăjescu, coordonator gen. al Congresului

 

Potrivit cercetătorilor, dacii sunt strămoşii tuturor popoarelor latine. Dacia era în antichitate țara locuită de geto-daci, care erau împărțiți într-un număr mai mare de state și ocupau un teritoriu cuprins între râul Tisa, râul Nistru, Marea Neagră, Dunăre și Carpații Păduroși .

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here