ARSURILE LA STOMAC – CAUZE, SIMPTOME, REMEDII

Material realizat de DANIEL ŢIGLEANU

0
1951

Arsurile la stomac sunt probleme din ce în ce mai frecvente în ultimul timp. Peste jumătate din populatie a avut măcar o dată această senzaţie de disconfort accentuat. Mai sunt cunoscute şi ca „arsuri în capul pieptului” sau sub numele de „pirozis”.

Arsurile la stomac comune, care au loc regulat, pot fi considerate un simptom al afectiunii gastroesofagiene. În acest caz, acidul continut de stomac urcă înapoi în esofag, lucru care irită mucoasa stomacului şi cauzează dureri. Cauzele bolii sunt adesea de natură alimentară: mese copioase din a doua parte a zilei, care sunt bogate în grăsimi şi/sau alimente acide.

Simptomele acestei afecţiuni sunt: senzaţie de arsură în stomac şi esofag, stare de vomă când mănânci sau bei, probleme la înghiţit, tuse neproductivă, dureri în piept, balonare, stare de răguşeală, ameţeală după masă. Este indicat un regim alimentar cât mai echilibrat.

Cum le tratăm:

Dacă suferiţi de arsuri la stomac, este bine ca înainte să urmaţi diverse tratamente naturiste să vă schimbaţi şi regimul alimentar.

Sucul de aloe vera: este cunoscut din vremuri străvechi şi este un remediu excelent împotriva arsurilor la stomac. Este bine să consumaţi două linguri de aloe vera pe zi.

Papadia: infuzia de păpădie se prepară dintr-o linguriţă de flori la 200 ml de apă clocotită. Este un antiinflamator general, antitoxic, depurativ, dar stimulează şi secreţia gastrică şi intestinală.

Bicarbonatul de sodiu: specialiştii recomandă să amesteci o linguriţă de bicarbonat de sodiu în 100 ml de apă. După ce s-a omogenizat, amestecul se bea.

Mierea de albine: o linguriţă de miere de albine, când ai arsuri, poate diminua intensitatea durerii.

Ceaiul de gălbenele: puneţi 40 g de galbenele la un litru de apă rece şi lăsaţi să fiarbă timp de 15 minute. Se filtrează şi se beau cel mult trei căni pe zi, maxim două săptămâni.

Ceaiul de busuioc: se bea la finalul fiecărei mese câte o cană de ceai dintr-un amestec de 30 g de busuioc la un litru de apă.

Sucurile de morcovi, de castraveti, de ridichi sau de sfeclă roşie combat arsurile stomacale. Potrivit gastroenterologilor, pentru ca efectul să nu întârzie şi pentru a evita complicaţiile, sucul trebuie făcut în casa si băut imediat. Specialiştii spun ca o alternativă ar fi mâncarea acestor legume în stare naturală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here