Procesul în care Liviu Dragnea este acuzat de corupţie, alături de fosta sa soţie, Bombonica Prodana, şi de angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, s-a amânat pentru 14 februarie. Potrivit procurorilor, ”în perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu intenţie, a determinat-o pe inculpata Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să își încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii”.
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în data de 15 iulie 2016, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, în dosarul în care este acuzat alături de fosta lui soţie. La ieșirea din sala de judecată, Liviu Dragnea a afirmat, cităm: „Vreau să aduc martori să vedem dacă şi acest proces se va suţine pe două declaraţii mincinoase obţinute în condiţii suspecte la DNA. Eu m-am uitat pe toate declaraţiile, se vede că sunt puse cu mâna, dictate sau cusute cu aţă albă. România este patria denunţurilor şi a ascultărilor”.
Întrebat și despre legătura dintre dosarul său și proiectele de OUG privind graţierea şi modificarea codurilor penale, Dragnea a mai spus: „Ce graţiere să mă ajute pe mine? Nicio graţiere nu mă ajută pe mine. Eu n-am auzit de la Guvern că vrea să dezincrimineze abuzul în serviciu. Uitaţi-vă cu atenţie pe dosarul meu sau pe ce a apărut în presă. Nu mă ajută pe mine personal. Eu nu cred că cele 15 mii de dosare de la DNA sunt despre mine”.